30 Eylül 2008 Salı

bayram tatlısı


Bu bayram baklavamı hazır yufka kullandım
hani şu marketlerde satılan varya... hamuru okadar inceydiki ilk başta korktum olmıycak diye
ama korktuğum gibi olmadı lezzetide görüntüsüde çok güzel oldu misafirler beyendi afiyet olsun
HAYIRLI BAYRAMLAR

29 Eylül 2008 Pazartesi

buda annemiinn turşusu

Malzemeler:
· 2 kilo ufak açık yeşil acı biber
· 1 kilo domates (salçalık)
· 1 su bardağı sirke
· 15 diş sarımsak
· 6 çorba kaşığı kaya tuzu
Yapılışı:
1. Domatesleri ikiye bölerek geniş bir kabın içine rendeleyin.
2. Biberlerin sapını kesin.
3. Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp güzelce tüm malzemeleri harmanlayın ve ufak kavanozlara doldurun.
4. Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın.(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz.
5. Serin bir yerde muhafaza edin.
afiyet olsuuunn